Tredje säsongen av Bron

Äntligen så är säsong tre av den väldigt populära och kritikerrosade dansk-svenska serien Bron. I säsong ett och två så har det handlat om teamet Saga Noren och hennes danske kollega Martin Rodhe. Men Kim Bodnia som spelade rollen som Martin Rodhe var inte nöjd med hur hans rollkaraktär utvecklade sig och hoppade därför av serien efter säsong 2. Detta har fått manusskrivare Hans Rosengren att tänka om fullständigt hur han skulle lägga upp manuskriptet till trean. Men han säger också att det blev en nytändning och ett nytänk som höjde serien ytterligare ett snäpp.

Martin och Saga hade ett bra samarbete och han förstod henne som få andra hade gjort tidigare. När Martin inte längre finns vid Sagas sida så får hon det svårare med ett nytt samarbete med dansk kollega som inte förstår henne så som Martin gjorde.

Hittills har två avsnitt av nya säsongen visats på SVT och på söndag så kommer det tredje avsnittet. Bron har verkligen gått hem hos tv-publiken och vi är många som följer Saga Norens kamp att hitta mördare men också hennes kamp personligen med privata problem inom familjen och den ständiga kampen att förstå det sociala spelet och samarbetet med sina kollegor. Saga har Aspergers syndrom som gör det svårt för henne att läsa av sociala situationer, nyanser och ironi. Hon tolkar det mesta bokstavligen och har svårt att förstå undertoner i vad som sägs.

I en intervju med Sofia Helin som spelar Saga så säger hon att under denna säsong så får Saga det tuffare än någonsin förut. Hur det kommer att gå för henne kommer vi att få följa under varje söndag under hösten.