Snart Dags för Melodifestivalen 2015

Den årliga svenska musikfesten står för dörren. Nu är det inte långt kvar innan Melodifestivalen 2015 börjar. Melodifestivalen 2015 kommer att ledas av Sanna Nielsen och Robin Paulsson, vilka är två kända profiler inom svensk TV. Nu är också hela startfältet inför årets Melodifestival klart, och allt står för dörren. Detta blir vad du vill att det ska vara. Det kan bli en kul tripp att åka iväg och se live, eller det kan bli ett par trevliga kvällar i TV-soffan tillsammans med vänner eller familj. Det enda som fattas nu är chipspåsen, jordnötterna och de drycker du vill inta i samband med denna årliga fest.

Några nyheter har presenterats inför Melodifestivalen 2015

I år blir det två nya städer som får besök av Melodifestivalen, och får ta del av alla festligheter. Dessa är Östersund och Helsingborg. Övriga städer som Melodifestivalen besöker är Göteborg, Malmö, Stockholm och Örebro. Melodifestivalen, och den första deltävlingen kommer att börja i Scandinavium i Göteborg den 7 februari, för att gå vidare genom hela landet fram till den 14 mars då denna fest avslutas med en final i Ericsson Globe Arena i Stockholm.

Andra chansen kommer denna gång att gå i en av de nya städerna, vilket redan nu har publicerats som Helsingborg. Med andra chansen följer detta år också en regeländring som ska göra att vi väljer rätt låtar. Tidigare har det varit förbjudet att spela andra chansen låtar innan den sista deltävlingen har avklarats. Nu ska det spelas direkt efter varje programs slut istället.

Om det blir bättre eller sämre, det vet vi inte. Vad vi däremot vet, är att det svenska folket älskar sin Melodifestival och att tittarantalet kommer att bli högt. Här kommer det under varje deltävling, andra chansen och under finalen höras låtar från Melodifestivalen 2015 ur varje grannes TV-apparat.