Se filmer på nätet

Kommer ni ihåg när VHS var den senaste tekniken? Det var ett tag sedan och nu har vårt sätt att konsumera filmer och tv-serier ändras radikalt. På bara några år så har allt flyttat ut på nätet. Nu går det att se nästintill allt med sin dator och många väljer till och med att slänga ut tv:n och bara använda sin dator i stället. Det var också varför Radiotjänst avgiftsbelade datorer med tv-avgift, som senare revs upp under sommaren 2014. Mer om det här.

Vi ser inte på film och tv som förut. Tekniken har blivit så bra att man kan streama en 2 timmar lång film direkt till sin dator eller surfplatta. Vill du så fungerar det även på din mobiltelefon. Videobutikerna är numera utdöda, det finns dock ett fåtal kvar som fortfarande hyr ut film men det är mycket enklare att gå ut på internet och hyra.

Det populäraste just nu är att streama hyrfilmer till sin dator. Man hyr en film för en summa pengar sedan har man tillgång till den en begränsad tid. Här kommer ett par exempel på hur man kan se filmer på nätet.

Headweb

Headweb är en av de största aktörerna i branschen. Man har det största utbudet i hela Skandinavien och man har mottagit flera priser för sin tjänst. En hyrfilm som ligger på topplistan hos Headweb kostar 39 kr att hyra. Då kan man se den i hela 48 timmar efter betalning. Det finns flera olika sätt att betala sin hyrfilm. Med ett Headweb-konto kan man fylla på ett saldo som man sedan använder till att betala filmerna med. Det finns betalning med kontokort som Visa och Mastercard. Det går också bra att betala sina köp med faktura. Headweb samarbetar med Klarna som fakturerar dig i efterskott där allt samlas på en månadsfaktura. För en snabb och enkel betalning kan man använda SMS-betalning där summan debiteras på din telefonräkning.

Headweb har stöd för flera olika plattformar. Se filmer på din PC, MAC, Linux, Mobiltelefon, Surfplatta, Xbox och Playstation.

https://www.headweb.com/sv/

SF Anytime

Svensk Filmindustri (SF) är det dominerande filmbolaget i Sverige som också äger de flesta biografer. SF har startad sin egen streamingtjänst där man hyr ut populära filmer på nätet. Utbudet är brett och det kommer nya storsäljare varje månad. Precis som Headweb har även SF Anytime lösningar för flera olika mediaenheter som de flesta har i sitt hem. Du kan hyra och kolla på film med din dator, PC och MAC. Det fungerar också på Xbox 360 (kanske Xbox One) samt på moderna tv-apparater från Samsung, LG, Panasonic, Philips och Sony Bravia, så kallade ”Smart TV”.

Hyrfilmerna är lite dyrare hos SF Anytime än hos Headweb. En nyhet kostar 49 kr att hyra och man kan se den i upp till 48 timmar.

Betalning sker genom kortbetalning med Visa eller Mastercard. För faktura använder man sig av Klarna, samma mobilbetalning som Headweb.

Både Headweb och SF Anytime är bra alternativ. Skulle vi välja en så skulle det bli Headweb för att man har fler val som gör att man kan hitta en bra film om man inte letar efter någonting speciellt.

sfanytime.com