Crazy Pictures -Filmkollektivet som slog igenom på Youtube

Den svenska filmindustrin producerar många bra filmer varje år och hel del har också vunnit fina priser, både på olika filmfestivaler men även på stora Oscarsgalan. De flesta bolag som producerar film känner vi igen, men det finns faktiskt en hel del andra människor som engagerar sig och älskar att skapa film. En av dessa är Crazy Pictures, som startade sin karriär i Norrköping 2008 genom att göra kortfilmer på Youtube.

Crazy Pictures består av 6 unga killar som bestämde sig för att göra film efter gymnasiet. De slog igenom på Youtube för några år sedan med kortfilmerna ” Poesi för fiskar”, sex rolig, absurda och tänkvärda filmer om könsroller, miljöförstöring och krigets fasor som snabbt gjorde stor succé bland unga tittare på internet. Detta ledde till visning i Sveriges Television, uppdrag för SVT och olika reklamjobb. Några av filmerna blev dessutom undervisningsmaterial i skolorna.  Själva gillar dem tanken av att några gapskrattar under en fikarast på arbetsplatsen, medan den också visas i ett nedsläckt klassrum med debatt efteråt.

Samtidigt som dem gör olika reklamjobb åt stora företag som Mediamakt, Fazer eller Länsförsäkringar så arbetas det nu med ett långfilmsprojekt med en 10 miljoners budget. ”Den blomstertid nu kommer” som långfilmen heter handlar om Sverige under en attack i dag och är en förlängning av Poesi för fiskar. Tio miljoner är ingen stor budget, men dem menar att de tillhör generationen som är födda med den digitala tekniken i knät och kan göra stora spektakulära saker med små medel.

Om du är intresserad och vill se Crazy Pictures kortfilmer ”Poesi för Fiskar”, den lite längre kortfilmen ”Den blå mannen” eller en pilot teaser för den nya långfilmen så ska du besöka deras Youtube kanal eller officiella webbsida.

.