Anders Bagge -Svensk låtskrivare och producent

Anders Bagge, kanske mest känd från TV4s program Idol, är en svensk låtskrivare, musiker och musikproducent. Han far Sven-Olof Bagge arbetade för Metronome, ett svenskt skivbolag. På 90 talet så var Anders Bagge medlem i grupperna Legacy of Sound och Ruff ´N´ Redy. 1997 så startade han Murlyn Music som är ett produktionsbolag som fick ett stort genombrott internationellt tack vare pojkbandet 98 Degrees. Till detta band skrev och producerade Anders låtar. Andra artister som Bagge har skrivit låtar till är Madonna, Janet Jackson, Santana, Jessica Simpson, Céline Dion och Enrique Iglesias.

Tillsammans med sin före detta fru Laila Bagge så har Anders Bagge, samt Alexander Bard och Pelle Lidell suttit i juryn för Idol mellan åren 2008 och 2015. Genom detta program så har Anders Bagge blivit en populär figur hos det svenska folket, med sin charm och mysiga personlighet. Filmmusik är något som han också har jobbat med och har bland annat skrivit låtar till Beck 2006-2007.

Dreamhill Music Academy

Dreamhill är en dröm som Anders bagge länge har haft, att starta en musikskola där det bara är talangen som avgör om du får komma in, oavsett bakgrund. Han har utifrån sin professionella karriär och musikaliska nätverk satt sin prägel på utbildningen, för att unga talanger ska kunna skriva låtar i världsklass. Skolan är belägen i Örnsköldsvik och drivs av Storumans Folkhögskola. Den ger dig som redan har baskunskaper i låtskrivande en möjlighet att växa och utvecklas ännu mer som låtskrivare samt bygga ett värdefullt kontaktnät inför framtiden. Helt enkelt en skola som är skräddarsydd för dig som brinner för att producera musik.